www.liliahiv.com

ПРОДУКТИ

 Газови термопомпи /  Газови термопомпи AISIN TOYOTA


 AISIN-GHP-Brochure_New-BG.pdf   - 1.68 MB (Газови термопомпи AISIN TOYOTA - брошура)Газовите термопомпи са безопасни за околната среда, използват евтино гориво и работят с нов хладилен агент с нулев коефициент за разрушаване на озоновия слой. Използването на газови термопомпи позволява значително намаляване на експлоатационните разходи чрез използване на природен газ или пропан-бутан. Също така, газовите термопомпи правят възможно спестяването на енергия и по този начин спомагат за намаляване на замърсяването.
Богатият избор лесни за инсталиране вътрешни и външни тела може да задоволи всяка потребност! Възможността за повторно използване на съществуващи тръбопроводи прави тази система подходяща при подмяна на стари инсталации. GHP е най-добрата система за подобряване на комфорта на жилищни площи от всякакъв вид - офиси, хотели, промишлени сгради и др.

 

Газовата термопомпа се различава от електрическата по това, че компресорите на външното тяло се задвижват от газов, а не от електрически двигател. Външното тяло се състои от високоефективен газов двигател и термопомпа, която, освен че намалява топлината в помещението, оползотворява и топлината от двигателя. Вътрешното тяло работи на директно изпарение. Поради тези причини, GHP е изключително енергийно ефективна система, която осигурява екологично чисто климатизиране както през лятото, така и през зимата. Системата за оползотворяване на топлината на AISIN премахва основния проблем на електрическите термопомпи, а именно колебанията в топлинната мощност поради влиянието на външната температура. През зимата GHP работят с 95% топлинен капацитет дори и при външна температура -20°С.

 

Едно от основните предимства на GHP са ниските експлоатационни разходи. Спестяванията за година могат да достигнат до 30% по сравнение с електрическите термопомпи.